2023-03-30 21 瀏覽
🐽天氣涼涼地食下呢間老字號雞店先😌。👅特色四寶套餐($75)呢個係一人份,有咁多野食而且有咁多件雞,都幾抵食😃華香雞拼茶香雞係呢到既招牌!雞肉部位好平均😙原味雞肉用白滷水醃,滑得黎有咬勁👍🏻雞皮偏厚口感爽滑,雞味幾香濃😋點少少蒜蓉豉油已經好夠味!茶香雞味道再重啲,用醬汁同烏龍茶燻製,食到有陣煙熏香味,又幾特別喎😝不過茶香雞肉質嚡口啲!滷腩片半肥瘦,質感爽彈🤪滷豬耳好爽脆,個滷汁唔會過咸👌🏻黃薑飯(+$3)陣黃薑味好突出,感覺好有誠意,原來係用雞湯煮!係略厭乾身左少少🤨但送飯食一流!。👅潮式沙茶牛腩煲($98)上到枱仲滾緊😆沙茶汁好香好惹味,不過再濃味多啲都ok😬牛腩同牛筋都好入味!估唔到我地兩個女仔都食得哂🫢。👅紹興醉雞腎($28)雞腎好爽脆,酒味香得黎濃度岩岩好😗唔會好嗆~
🐽天氣涼涼地食下呢間老字號雞店先😌

👅特色四寶套餐($75)

👅潮式沙茶牛腩煲($98)

👅紹興醉雞腎($28)
雞腎好爽脆,酒味香得黎濃度岩岩好😗唔會好嗆~