2022-11-04 2925 瀏覽
📍#安利魚蛋粉麵#MFJ筲箕灣 #MFJ中菜 #MFJ港式人均消費: HKD48係人都知安利係東大利魚蛋粉 @on_lee_noodle_shop 老字號,一向都要排長龍!我對上一次食本尊已經係廿年前行仔舖位,由佢地分家起我已經改咗去安利大排檔!基於近排又講起邊間好味啲,我決定廿年後再食一次!😂🆗 切腩魚片撈粗 $54要比較一定要Apple to Apple嘅!😂份量的確比較細碗,粗麵鹼水味比較重,有啲痴埋一餅咁比較難夾!切腩無乜味,魚皮切得勁薄,唔彈牙!安利大排檔勝幾籌!🆗 鮮油奶多 $20鮮油就鮮油,但無奶㗎喎!多士一啲都唔脆,無鮮油奶多啲鬆脆香口!坦白講,真係好普通,唔明點解仲有咁多人排隊😅另外啲態度真係好差,櫈都未坐暖已經係咁催你落單,未食完已經想執走啲野!全部人好好似好壓世咁…😅 如非必要應該都唔會再食住😅#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #chinesecu

📍#安利魚蛋粉麵

#MFJ筲箕灣 #MFJ中菜 #MFJ港式

人均消費: HKD48

🆗 切腩魚片撈粗 $54
要比較一定要Apple to Apple嘅!😂

🆗 鮮油奶多 $20
鮮油奶多

鮮油奶多

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #chinesecuisine #chinesefood #chinesenoodles #noodles #beefnoodles #相機食先 #筲箕灣美食 #中菜 #港式

2022-10-24