餐廳: 十三姨酸菜魚 (置富都會)
資訊:

酸菜魚食過一次就愛上, 所以成日都念念不忘不過平時食開嘅多數一大鍋, 起碼要3-4人先食得哂聽親戚講, 原來紅磡火車站個商場入面有間提供一人份量, 獨樂樂都可以食到很開心當然有美食嘅地方, 男友都會跟住來所以最後點了二人餐, 多野食d又抵d見佢二人餐係有2款湯底揀, 男友話酸菜成日食到所以想試下唔辣又健康嘅蕃茄湯底喎, 我都認同嘅呢間餐廳嘅衛生環境都唔錯,用具全都放置起檯嘅櫃筒入面, 仲要好乾淨整齊, 加分話咁快, 食物都上檯啦~呢度就係我地點嘅二人餐好豐富呀~人氣蕃茄湯清甜魚, 唔辣, 非常適合唔食得辣嘅老少朋友第一啖緊係要試下個湯底先啦, 飲得出係天然無味精, 是有家的口味而魚片份量都多, 是用少魚骨的鱸魚烹煮我和男友都唔太識食魚, 所以每次吃都要揀骨少的去吃鱸魚正符合我地要求, 骨少肉多且滑十三姨的做出來的, 鮮滑不腥, 啖啖肉還有一提的, 鮮蕃茄每個都脫了皮才煮, 很貼心的讓客人吃得更舒服, 口感更佳蕃茄件煮到不會淋淋爛爛, 是8成熟依然有咬口的, 呢個湯底真係超級推介比小朋友及老人家食用蕃茄湯清甜魚是配埋烏冬的, 而酸菜魚是配寬粉所以呢個份量要吃罼, 真的會很飽, 唔怕唔夠吃
酸菜魚食過一次就愛上, 所以成日都念念不忘
不過平時食開嘅多數一大鍋, 起碼要3-4人先食得哂
當然有美食嘅地方, 男友都會跟住來
所以最後點了二人餐, 多野食d又抵d

見佢二人餐係有2款湯底揀, 男友話酸菜成日食到
所以想試下唔辣又健康嘅蕃茄湯底喎, 我都認同嘅
呢間餐廳嘅衛生環境都唔錯,
用具全都放置起檯嘅櫃筒入面, 仲要好乾淨整齊, 加分

話咁快, 食物都上檯啦~
呢度就係我地點嘅二人餐
好豐富呀~
蕃茄湯
人氣蕃茄湯清甜魚, 唔辣, 非常適合唔食得辣嘅老少朋友
蕃茄湯清甜魚
而魚片份量都多, 是用少魚骨的鱸魚烹煮
我和男友都唔太識食魚, 所以每次吃都要揀骨少的去吃
鱸魚正符合我地要求, 骨少肉多且滑
十三姨的做出來的, 鮮滑不腥, 啖啖肉

蕃茄湯清甜魚是配埋烏冬的, 而酸菜魚是配寬粉
所以呢個份量要吃罼, 真的會很飽, 唔怕唔夠吃

二人餐包含的
啖啖無骨雞, 我地就揀咗市面少有的椒麻汁
問過服務員, 這個汁會比口水汁會麻辣一點
看到綠色的辣椒碎, 原來是廚師將青辣椒剁碎後炒熟而成,
辣味唔會太刺激, 帶有少少麻痺感覺, 喜愛吃川菜的我超鐘意
無骨雞啖啖肉, 唔肥又滑嫩, 推薦!

最後仲點多一份甜品紅糖糍巴
上檯的時間超熱, 是新鮮即製的
脆卜卜的外皮, 內裡很軟糯, 蘸點紅糖醬, 甜甜的作這頓晚餐的結尾

2021-08-23
蕃茄湯清甜魚