2016-12-12
終於等到快樂星期五,一定要約女朋友出黎開心下啦。 因為係呢頭返工,所以收工黎到Mega box的動漫樂園及主題餐廳湊湊熱鬧,拾回童真。 因為係主題餐廳,所以要先經過精品區,動漫樂園遊戲區。待一家大細係度玩完,開心完,想醫下肚,休息一下就可以行到最入的餐廳區。 動漫樂園遊戲區都有好多小朋友喜愛的遊戲,如夾公仔,推銀仔,射藍球等,令我自己都諗返唔小童年回憶。 來到餐廳區,面積比相像中大,座位夠闊落,最岩帶住小朋友用餐放BB車。 牆上貼上了很多卡通牆紙,很可愛。 坐低後,自行到櫃檯買餐。 然後店員就會給您一個通知器。當此通知器震動及閃時,就可以出去攞餐囉。 自己餐具自己拎,教教小朋友養成好習 今次叫左兩個餐,一個<<意式辣肉腸比薩>>,餐會跟是日餐湯。當天是羅宋湯,辣辣地,好開胃。另餐也會跟一杯餐飲汽水。 而Pizza是屬於薄批。入口Pizza底爽口,小小辣,而且芝士味好重又煙韌。車厘茄及肉腸令到口感更有層次。 另一個餐點了<<波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉>>。 份量適合女士獨享,
牆上貼上了很多卡通牆紙,很可愛。
坐低後,自行到櫃檯買餐。
自己餐具自己拎,教教小朋友養成好習
另一個餐點了<<波士頓龍蝦配龍蝦汁燴意粉>>。
份量適合女士獨享,龍蝦是開邊的半隻,配以芝士黎焗,十分「芝」味。餐廳亦都好細心,會敲碎龍蝦隻鉗,方便我食埋D肉呢。
最後食完,要自己放返餐具去收集車。雖然我未有小朋友,但亦都可見可教教小朋友養成好手尾