2008-11-18
唔係「2046」唔係阿so效應, 這間摸黑的餐廳有的是老掉了的感覺, 入內是有種令人慵懶氣氛, 確實不難把你帶回王家衛的時光隧道。點了份全餐貪佢有湯有魚又有扒, 還有茶啡, 雪糕甜品價錢和扒餐相差十多元但看來有睇頭多了。 紅湯是有點蒼白非一般的火紅有層油脂浮於湯面。 雖則色彩欠奉但味道是不溫不火集甜酸辣於一身–好味~前菜是栗米魚柳, 不太好港式白汁有點吃糊仔感覺若然走汁加少許沙侓醬或檸檬汁我想是好吃得多了。牛柳買相已預料到是大堆頭般, 非牛份量是那堆冇咩味雜豆加aged 咗既薯條 (隔夜?), 其實餐湯既多士已經係唔得, 我揮手向那慢幾拍侍應投訴才再給我們做新鮮的薯條。 牛柳熟度都拿揑得不錯, 黑椒汁是一讚。當天甜品是換上了雪糕非傳聞中最最好吃的啫喱,會有幾好吃好難想像但肯定眼前雲呢拿是不吃也罷。另外的瑞士汁牛河,除了油光滿麵也想不出有好吃之處!如欲看照片請登入我網誌 http://hk.myblog.yahoo.com/