2009-09-19
老朋友生日, 當然要請佢食飯, 佢就揀咗呢度. 未夠六點就打嚟book位, 侍應話今晚fully booked! 跑馬日, 有冇咁旺呀? 但佢話可以試吓walk in... 六點九去到, 水靜河飛, 一d都唔似fully booked. 安坐好後, 朋友未到, 望望餐牌有乜選擇, 坐咗一陣連水都無杯! 幸好有個亞裔女侍應帶着微笑, 最終把水送上來. 七點正老友嚟到, 真準時. 我提議開支酒先, 這裡的餐洒價錢頗大眾化, 由$200~$240不等, 叫一杯都要半佰, 老友聚頭, 梗係一支先夠啦! 最終揀咗支莎當妮, 入口都幾清香, 咁嘅價錢响餐廳飲已算唔錯! 經商議後决定叫一個Pizza, 一個意粉, 見坐隔離枱兩個OL碟沙律唔錯咁, 也照樣來一個吧!凱撒沙律半份 - Romaine 葉太碎, 失咗Crispy嘅感覺, 水準一般.Carbonara 意粉 - 好味嘅Carbonara實在唔容易整, 但唔係失敗嘅借口! 意粉太腍唔彈牙, 意粉醬汁唔夠, 成碟變得乾身, 唔掂! 辣肉腸Pizza - Pizza 並非想像中嘅厚身, 芝士明顯地唔夠, 味道只食到辣肉腸的辣味而已, 整個批評分
辣肉腸Pizza - Pizza 並非想像中嘅厚身, 芝士明顯地唔夠, 味道只食到辣肉腸的辣味而已, 整個批評分係一個差字!
這裏食品質數僅可騙騙入世未深的年青人, 嚟到旺區, 坐吓食飯飲嘢, 不求食物味道的潮人. 幸好我們今晚的主角不是食物, 而是一份友情! 所以還是食得開心的一餐晚飯!