餐廳: 湯加 (Wetland Seasons Park)
資訊:

2021-09-21 540 瀏覽
「湯加」朋友最新買左個新單位,於是帶我去參觀下,參觀完見肚餓,伍最近食得熱氣野多,所以都係決定食得清啖D松茸淮山竹絲雞湯+淮山麵聽個名已經覺得好養生,湯底飲得出係老火湯,竹絲雞有4份1隻,份量都唔少,而且肉質嫩滑,輕輕一掂己經「骨肉分離」,而且仲有好多淮山同菌類,令湯頭更鮮甜。椎山麵富含營養,麵質爽滑彈牙,掛上濃濃既雞湯一齊食,成件事健康哂~椒鹽多春魚外層煎得香脆,魚肉幼嫩,連魚骨都係軟既,加上魚肚入面脆卜卜既魚春,可以一啖一條,加埋少少檸檬汁一齊食,仲可以減輕油膩感腐皮墨魚卷原本軟淋淋既腐皮煎過之後變得酥脆,入面包住一粒粒既墨魚肉,滋味十足咸檸七大熱天時行到成身熱辣辣,一杯冰凍既咸檸七除左可以補充水份之外,仲可以下火~
「湯加」

松茸淮山竹絲雞湯+淮山麵