2011-01-04
和女朋友行完虎豹別墅,聽講這是老牌扒房,便來試下。間店個外圍格局都唔錯,入面都OK,但佢始終是老牌餐廳,不能要求太多。我哋7:45pm便到,都唔駛等位,入到去周圍啲枱仲有很多是空的。睇完個餐牌,好多扒都好貴下,全部都超過$100。咁樣唯有試下佢既特餐啦,$88有餐包、湯、主菜、雪糕和飲品,價錢都可以的。我哋兩個人分別叫了兩個特餐: 1) 羅宋湯及雞廉湯一般的紅湯和白湯,無乜特別。 2) 免翁牛柳據說免翁牛柳是牛腰部的牛柳最中心一段位置。塊牛柳食落去都可以的,但不是話特別好食。 3) 美式什扒老實說,味道其實和普通餐廳的什扒無甚麼大分別。 4) 雪糕一般的雪糕,無乜可以講。總括而言,價錢偏貴,食物一般,份量不是太多,唯一可取是有古舊的味道,但我應該不會再去這店了。埋單連加一總計$194。
1) 羅宋湯及雞廉湯
一般的紅湯和白湯,無乜特別。
2) 免翁牛柳
3) 美式什扒
老實說,味道其實和普通餐廳的什扒無甚麼大分別。
4) 雪糕
一般的雪糕,無乜可以講。