2014-07-26 3828 瀏覽
喺openrice見到呢間餐廳,有我想食嘅片皮鴨同拔絲,而且環境好靚,所以同屋企人黎試下。位置非常近地鐵站,好易搵。餐廳有兩層,兩層既裝修都係古代宮廷風,好靚。張枱篏左個魚缸,好得意 。我地叫左柚子魚、紅燒肉丸、牛肉刀削麵、小雞蘑菇、片皮鴨同拔絲士多啤梨。柚子魚好好食!個汁酸酸甜甜好開胃,魚肉都好滑!推薦!紅燒肉丸係豬肉丸,味道有啲似紅燒獅子頭,但比獅子頭硬少少,味道不俗。牛肉刀削麵,好有口感,值得一試。小雞蘑菇,我好似食唔到蘑菇......雞肉好滑好好食,但屋企人反而覺得麻麻。片皮鴨,幾貴。鴨同醬都冇問題,只係塊皮太厚,我個人唔鍾意。拔絲士多啤梨,好靚 雖然睇落冇openrice啲圖咁大碟,但都勁過普通餐廳。味道就不過不失啦~另外呢到啲茶都好特別,係麥茶,茶葉係一粒粒嘅,侍應話係麥子黎 ,幾特別。臨走見到有枱叫左乞衣雞,我都好想試 見到好大碟泥,客人可以親自拎住支棍扑開佢~~

柚子魚好好食!個汁酸酸甜甜好開胃,魚肉都好滑!推薦!

牛肉刀削麵,好有口感,值得一試。

片皮鴨,幾貴。鴨同醬都冇問題,只係塊皮太厚,我個人唔鍾意。

拔絲士多啤梨,好靚

,幾特別。

臨走見到有枱叫左乞衣雞,我都好想試
見到好大碟泥,客人可以親自拎住支棍扑開佢~~
題外話/補充資料: 呢度連廁所都係古代風,哈哈!
2014-07-21
  • 老家柚子魚