2023-11-27
Suntory,三得利啤酒,無論同串燒或者炸物都係最好嘅朋友。煙三文魚沙律,沙律菜新鮮,醬汁豐富,沙律醬同麻醬令人相當開胃。炸物拼盤,分別有炸豆腐、炸雞軟骨同埋炸魷魚鬚,豆腐外脆內軟,雞軟骨爽脆,魷魚鬚彈牙,三種炸物都俾到唔同嘅口感,拼埋一齊相當之有層次。明太子雞翼,師傅將雞翼嘅熟度掌握得恰到好處,雞肉嫩滑,配合啖啖嘅明太子,非常出色。豬頸肉串,口感紮實,散發住令人滿意嘅豬味。日本岩手雞皮,雞皮燒得極之香脆,燒製過後雞油被悉數逼出,非常美味。鹽燒三文魚頭,嚟到鍾意食魚嘅我最愛嘅鹽燒三文魚頭,三文魚頭油脂豐富,燒過後嘅魚油香氣令人著迷,加上嫩滑嘅魚肉,係我嘅是夜之最。最中餅雪糕北海道牛乳,最中餅係日本常見嘅和菓子,係由一塊米做成,有如威化餅咁樣嘅外皮,喺和菓子嘅世界,會喺兩塊餅皮中夾住不同的甜餡,例如紅豆蓉或者栗子蓉等。最中餅同雪糕呢個組合亦都不輸傳統,兩者配合得天衣無縫。
豬頸肉串,口感紮實,散發住令人滿意嘅豬味。