2015-04-24 602 瀏覽
人生除左股市之外,仲有好多可以專注,個市好到咁啲人就唔記得左周星星我。辛苦得黎自在食,贏錢都係想住好啲食好著好啲,好似女皇唔理俗事,好注專我…同唔同佢食好野,都令我有啲安慰。今日同女皇行完永遠21,就轉左個彎去食咖哩,話時話,講起咖哩就諗NBA 個CURRY,真係好很型,最近又打得幾好。講返個咖哩,係日式。點解知?因為一入去就聽到個廚師講日文,係靚仔既,好彩女皇見唔到,唔係就有排煩。E到主要食咖喱飯同小食,款式唔多,但組合多,三一得個三,夠POT 既豹子頭二個點夠,要二十個餸都仲得呀!女皇唔知係咪睇得多武眉娘,霸氣越黎越盛,一坐得就拎起個MENU啪啪啪咁就叫好晒食乜,望咩,有得食真係唔食,食住先啦。佢叫左好多個小食,都係熱氣野,唔好話炸一定好食,我就先前食左間炸都唔好食既餐廳,真係要寫個服字。女皇叫左薯條、金芝年、野人烤肉腸。薯條佢就叫老虎絞薯條,佢係MC式薯條,均勻咁加左黑椒粉,夠脆,你知MC啲薯條點架啦,無黎新氣咁軟LAILAI,但E到啲薯條都可以,但係普通既薯條點滿足到香港人,正所謂牛丸都要瀨尿先有人食,佢有個咖哩芝士醬。個醬,係得既。因為佢整熔左個芝士,加埋甜甜地既日本咖喱,夠
女皇叫左薯條、金芝年、野人烤肉腸。
薯條佢就叫老虎絞薯條,佢係MC式薯條,均勻咁加左黑椒粉,夠脆,你知MC啲薯條點架啦,無黎新氣咁軟LAILAI,但E到啲薯條都可以,但係普通既薯條點滿足到香港人,正所謂牛丸都要瀨尿先有人食,佢有個咖哩芝士醬。個醬,係得既。因為佢整熔左個芝士,加埋甜甜地既日本咖喱,夠唔夠照!
金芝年係芝士炸年糕,皮夠脆,內夠軟,軟得黎唔會涷冰冰,最重要係裏面係芝士係流心,流心出黎係唔辣咀仔。
一條豬肉雞骨腸,去邊女皇都要食,見到就要食,日食,月食,年食、、、阿門。個小食本身可以,豬肉雞骨腸,熱辣辣上台,但重點又係個醬,蜜糖芥末,幾多人為MC個蜜糖芥末而瘋狂,你去到就任你食,個薯條任你點,點JACK都爭唔到你。
食熱氣野,梗係要啤一啤。叫左個日本白啤,清清地,同女皇一齊飲。個公仔好易認,係一隻貓頭鷹。其實我心裏面有一絲童真,有一刻想叫個波子汽水。。。
因為唔食得刺激性野,即係咖喱,食薯條嗰陣已破戒,所以個飯要食得乖少少。真係好彩,佢有除左咖哩,仲有個蕃茄醬,再追加個溫泉蛋,再再加個涮涮牛肉,再再再加個熱熔芝士。嗚呀!媽呀!真係諗返都覺得正!

我先將隻蛋撈好個飯,將蕃茄醬筆落去,再圍住一片牛肉,師夫,點睇呀!飯有蛋香,加上甜甜地既蕃茄醬,嫩滑既牛肉,融為一體,係咪唔記得左啲野,係,係芝士,熔左既芝士係好香,點解我無MENTION,係因為佢同蕃茄醬已經芝醬合一,份唔開,但食得出,嗚呀!
女皇佢有心挑戰極辣,因為可以貼堂,佢有個GIMMICK野係如果叫佢個極辣係可以映張即映即有貼喺餐廳。好彩!我叫停左佢,唔係真係我食,嘩嚇到丫,真係講左句粗口。最後叫佢地比我地試下個咖哩少少少少,真係頂唔浦。
食完。真係好飽,飽到頂住,但係頂到嘔都要送埋女皇上車先可以回府。有時諗,比我做下女皇都好。