2017-07-22
好耐無食過台灣野啦!見到門口餐牌上既食物好吸引,就忍唔著入左黎食啦!一黎好肚餓,二黎樣樣都想食,就嗌左成枱野食!正!!天氣甘熱,所以我地二話不說就叫左兩杯野飲先!夠晒冰凍!呢個時候飲超正!左邊果杯係香芋珍珠奶茶,好香香芋味,奶茶唔太甜,珍珠唔太硬又唔會糊晒,甜甜地,有咬口朋友叫左蜜桃QQ果茶,甜甜地,果味相比奶茶淡啲。底有唔少既椰果。小食叫左兩個呢個係併盤,鐘意佢物都有!包括有牛腩、牛展同牛筋。牛腩一夾,已經feel到佢炆左好耐!超淋!唔洗咬都夾得開甘濟。有少少肥肉或筋痴住,更好味!牛筋都一樣,超淋!而味道方面,好入味,有鹵水味,但唔會好重,加上少少蔥食更香。炸豆腐併鹽酥雞鹽酥雞好香淮鹽味,好脆口,入面雞肉好淋,啖啖肉。而右邊紅色果兩舊係炸豆腐。佢係用木魚絲去炸,所以外皮好香木魚味,好脆口,入面既豆腐好嫩滑!紅色果汁似泰式辣醬,唔辣,酸酸地,好開胃!滿漢大塊牛肉麵有貢丸、牛筋、牛腩、金錢展同花枝丸,好豐富!一如併盤,好林,好入味。牛筋大條,又林,好有骨膠原蕃茄湯排骨麵蕃茄湯酸酸地,有一舊舊蕃茄,夏天食好開胃!爭啲飲晒成碗湯!鹽酥排骨相比鹽酥雞濃味外邊炸得好脆,好香,咸咸地,排骨好瘦,又
小食叫左兩個
炸豆腐併鹽酥雞
滿漢大塊牛肉麵
牛筋大條,又林,好有骨膠原
蕃茄湯排骨麵
蕃茄湯酸酸地,有一舊舊蕃茄,夏天食好開胃!爭啲飲晒成碗湯!
鹽酥排骨相比鹽酥雞濃味外邊炸得好脆,好香,咸咸地,排骨好瘦,又係啖啖肉!超愛!
唔錯唔錯!