2009-10-20
試食野~同事就帶左我黎呢間~本身上到去無位~我聽到d姐姐講話有排等(當然佢唔係同我講啦)個時已經想走點知個時靚女姐姐出現叫我地去坐留座個檯~(又話個檯比人BOOK左既)????不過有大檯坐就當然好啦~拿拿聲叫野食~佢有個88蚊既2人餐~我地10個人~叫左4個2人餐 另外叫左3-4個菜好似~佢地有個餐前小食~濆青瓜~幾好食呀!現場好大~不過人手太少~大家都好忙亂我地其實食都無咩問題~都幾好食~衰就衰在一個女侍應到了~由於我地仲有一個北京炒拉面好耐都未到~不停催單又無黎~正打算唔要叫人CUT左既時候個男侍應話~呢個係SET 既食物~唔可以CUT嫁WOR~唔CUT得FINE~我地就再等下跟住就係男一個上菜的拿左個上海粗炒比我地~我地話我地係叫北京炒拉面唔係上海粗炒WOR( 我地已經食左一個另外叫既上海粗炒喇)佢答我地係呀~無曬北京炒拉面啦~只係有上海粗炒~我地為左快D走~唸住出聱叫佢放低既時候個位厲害的女侍應就出現了佢一黎到就問~咩事~我地話我地係叫北京炒拉面唔係上海粗炒之後佢望左望個面~同我地講~呢個係炒拉面啦~係呀!唔信你地試下!WOWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!
我聽到d姐姐講話有排等(當然佢唔係同我講啦)
個時已經想走
點知個時靚女姐姐出現
叫我地去坐留座個檯~(又話個檯比人BOOK左既)????
不過有大檯坐就當然好啦~
拿拿聲叫野食~
佢地有個餐前小食~濆青瓜~幾好食呀!
現場好大~不過人手太少~大家都好忙亂
我地其實食都無咩問題~都幾好食~
衰就衰在一個女侍應到了~
個男侍應話~呢個係SET 既食物~唔可以CUT嫁WOR~
唔CUT得FINE~我地就再等下
跟住就係男一個上菜的拿左個上海粗炒比我地~
佢答我地係呀~無曬北京炒拉面啦~只係有上海粗炒~
我地為左快D走~唸住出聱叫佢放低既時候
個位厲害的女侍應就出現了
佢一黎到就問~咩事~
我地話我地係叫北京炒拉面唔係上海粗炒
之後佢望左望個面~
同我地講~
呢個係炒拉面啦~係呀!唔信你地試下!
WOWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!佢真係當我地係LULU law
明明同頭先個個上海粗炒一模一樣~
佢居然死都話係炒拉面(旁邊的男侍應都呆左~因為佢明明就話係上海粗炒同埋個樣野根本就係上海粗炒)
我地話唔係佢死話係呀!又好兇~
最後我地唔想同佢嘈~叫佢放低
但真我地又太唔alright叫左個靚女姐姐(應該係老闆)黎問佢呢個係咩黎~
老闆娘好有良心~同我地講其實係因為佢地d拉面賣曬~所以要用粗面炒出黎比我地食~
well~點解唔可以話比我地知無咪得law~!
老闆娘都好醒目咁主動幫我地話cut左樣野去~
我地問佢~之前我地都問過不過佢地話唔得wor
佢話~得一定cut得~幫你整左佢喇!
ok! 你搞得掂出一句聲我地fine嫁!
呢個笑話亦都成為我地既飯後話題~唉.......當係得啖笑law!