2021-05-21 118 瀏覽
因為太肚餓求其揀一間餐廳食,行過呢間, 覺得都唔錯, 入去餐廳示意兩位,老細很有禮貌地和我們說:有一張卡位準備走,麻煩你哋等多陣或者睇下食啲咩先啦(:我和男友示意, 老細很有禮貌呀,值得等既。 等咗15分鐘之後, 終於可以入去, 戲玉黎喇,點知個老細安排好迫嘅二人座位畀我哋冇得i嘅。 我就和他說:你剛才不是說安排卡位給我們嗎?老細很有禮貌地說:冇問題一陣走左既話轉畀你(:。過咗五分鐘後真係有卡位客離開, 我就和老細說:我們可否轉卡位?老細回應:卡位要搭枱喎!我靜了五秒 感覺非常難受 就次是被騙了。 的確他沒有拒絕我,但他用了一種令客人難受的方法決定不坐卡位。一個咁識講嘢咁有禮貌地說謊的人真係好可怕。點知陸陸續續有新的客入來他竟然安排二人坐一個卡位。3枱卡位也是坐2人。令我感到這個老細很差,扮服務態度好,其實就沒有質素,亦不是真心對待客人。食物方面正常,但餐廳聲稱巨脾(巨型雞脾) 又是另一欺騙策略,雞脾和大快活相約。menu 也是所謂的銷售策略,像老細一樣練得一身好謊言,但沒有內涵。不會再幫襯,第一次也是最後一次。

我就和他說:你剛才不是說安排卡位給我們嗎?
老細很有禮貌地說:冇問題一陣走左既話轉畀你(:。
老細回應:卡位要搭枱喎!
一個咁識講嘢咁有禮貌地說謊的人真係好可怕。

不會再幫襯,第一次也是最後一次。