2010-12-21
見openrice有新插入相片功能,決定寫篇食評支持及試用正題:得龍,老店中好出名,近排仲有電視女廚神介紹,終於吸左我同屋企人黎提前做冬最出名之金錢雞、有雞肝,水晶肉(肥肉囉,哈哈)、加叉燒,層次豐富,每人半件,小小地,最令人回味,真心覺得正太爺雞,影得太近,sorry ar~有少少煙燻味,好食,但不能令我忘懷,因我對雞是有要求山楂咕嚕肉,舊式食店才用山楂汁製作咕嚕肉,有selling point,算幾好食籠仔蟹飯,D蟹瘦,冇咩肉,但好香,夠份量,做冬一家四口總算飽飽暖暖燒鱔併炸奶,兩款都香口,燒鱔好厚身,燒出油香,炸奶而家好少食到,又係令人懷念之味道最後送上之杞子桂花糕,勝在清清地,為呢餐寫上甜蜜句號我覺得可以款菜式介紹幾好,滿意新功能,我食得開心,希望大家都睇得開心
最後送上之杞子桂花糕,勝在清清地,為呢餐寫上甜蜜句號