2024-05-20
今日同中學同學一齊過嚟,成間舖頭裝修都好有老香港情懷,勁有氣氛傾偈傾得超開心🌟而且播嘅歌全部都係學生時代嘅歌,好似去咗唱K咁🎶其他客人都傾偈傾得超開心,最估唔到係佢啲嘢食都好新鮮勁好食,仲有$1啤酒🤩🍲卜卜蜆豬骨煲湯底想清啲要咗卜卜蜆豬骨煲,勁多蜆同豬骨,去到後面落菜好清甜🤩🦐海鮮海中蝦、南非鮑魚、蟶子全部都好新鮮同埋肉質彈牙,但係真係唔好煮咁耐,如果唔係就會好老。🐮牛魔王拼盤超級大份,入面有本地手切肥牛、頂級安格斯牛頸脊、牛脷托、封門柳、鮮牛肉粒同埋黑安格斯牛板腱。最好食係牛頸脊肉味濃,本地手切肥牛油花比例啱啱好。💫紫菜炸響鈴係即炸,超級香脆,點湯3秒就好攞上嚟,咁就會有湯汁得嚟又香脆。🥟招牌午餐肉餃餃子入面係邪惡嘅午餐肉,配合埋竟然好好食,打邊爐必備。🍖西班牙黑毛豬肉味濃郁,肉質有咬口。⭐️蝦膠油炸鬼油炸鬼上面有蟹籽蝦膠,幾惹味。⚡️椒鹽豆腐用咗硬豆腐去整,所以入面冇軟豆腐咁滑,個人比較鍾意食軟豆腐嗰種。蔬菜類我哋叫咗娃娃菜同菜心苗,兩款都好新鮮同埋煮起之後食落去真係好清甜🙈
🍲卜卜蜆豬骨煲
🦐海鮮
🐮牛魔王拼盤
💫紫菜炸響鈴
🥟招牌午餐肉餃
餃子入面係邪惡嘅午餐肉,配合埋竟然好好食,打邊爐必備。
🍖西班牙黑毛豬
肉味濃郁,肉質有咬口。
⭐️蝦膠油炸鬼
油炸鬼上面有蟹籽蝦膠,幾惹味。
⚡️椒鹽豆腐