2023-06-15
考完試又係時候Party Time 🎊🎉🎊 無論學生亦或家長都經歷左一場鬥志鬥力嘅博奕,身心俱疲 😫😫😫 真係需要好好Celebrate & Relax下餵勞自己~ 😇😇😇 講到home party又點可以冇食物,於是點咗到會 @feverfoodhk🎈🎈🎈食餐飽今次呢個餐都幾抵食,HK$904 (6-8人餐)可以從80款菜式中揀8款餸,每款約2磅嘅份量,仲要包運費 👍👍👍 車送到樓下司機打嚟落去攞就得喇!⭐️⭐️⭐️ 8款Pack好咗一箱拎都算方便~ 🌧🌧🌧 送餐當日落大雨,有啲Delay, 但到時食物仍然暖嘅~ 食物方面,我哋每人點d,最終有以下大雜會菜單 📝📝📝 整體食物味道有home feel, 同一般到會比較清淡好多,少糖少鹽少油,同埋好多款都有分別埋不同汁醬,感覺好豐富,一款兩味 👍👍 份量夠8/9人食~前菜 🥬🥬🥬1.)西班牙火腿凱撒沙律🥗🥗🥗 菜夠新鮮,ham夠乾身 😋😋😋2.)日式九宮格冷盤小食 🍱🍱🍱 不過不失,勝在款式多,樣様食少少,豐富味蕾 🤣🤣🤣正餐 🧆🧆🧆3.)韓式柚子炸雞 🍗🍗🍗 最受歡迎嘅一碟 😂😂😂 好快清咗~4.)德國洋腸拼盤 🥓🥓🥓 剩食有d乾,點埋個配
前菜 🥬🥬🥬
正餐 🧆🧆🧆
4.)德國洋腸拼盤 🥓🥓🥓 剩食有d乾,點埋個配汁好食 😋😋😋
5.)6小時慢煮紅酒燴美國牛肋條 🥩🥩🥩 有牛味,慢煮多陣會更好~ 👌👌
6.)泰式原隻豬手🍖🍖🍖 夠”林,”中等”林” 個種有咬口 👌
7.)雙重芝士蛋黃煙肉卡邦尼意粉 🍝🍝🍝 太濕唔似卡邦尼,但味道幾好 😋
甜品 🍧🍧🍧
8.)比利時朱古力長巴夫 🥖🥖🥖 內含custard, 放雪櫃雪返凍最後拎返出食~ 都唔錯 😘😘😘
最後,要贊下店主細心安排配送埋膠枱布、紙碟 & 膠餐具 👍👍👍 祗要額外買飲品🥤🥤🥤就可以開餐啦 😂😂😂