2023-10-30 54 瀏覽
今日去粉嶺探舊朋友,佢話聯和墟開左間新餐廳,茶餐廳為主,又有D泰國菜,一於去食下!週未午飯時間黎到,都幾滿場。食物款色有好多款,每款都好吸引,定食價錢相宜,所以我地都叫左set。黃咖哩牛坑腩飯定食可以有3個類別,A就係湯,朋友簡左冬陰公湯。類別B就似前菜,簡左芝麻8爪魚仔,最後既C類別簡左炸蝦餅。定食感覺真係好豐盛! 黃咖哩香得黎,唔會話辣,應該好多人接受到。牛坑腩炆煮到好淋,好入味。冬陰公湯感覺好足料,好香!燒豬頸肉甲拋丼平時食泰國野都鐘意食香葉肉碎既我,今次滿足曬我2個願望,仲有埋燒豬頸肉。定食類叫左冬陰公湯 ,泰式雞座 同埋泰式魚餅。雞座幾特別,第一次食。燒豬頸肉好好食! 有焦脆邊,唔會好難咬! 香葉肉碎好夠味,配飯食岩岩好,仲有隻好靚既太陽蛋。燒雞肉串既炭燒味好重,唔錯! 野飲都好多選擇,叫左泰奶同埋凍美綠朱古力,係聯和墟既餐廳比較少見,幾好飲。

黃咖哩牛坑腩飯

燒豬頸肉甲拋丼

燒雞肉串既炭燒味好重,唔錯!