2007-12-18 2 瀏覽
今年公司唔知搞咩,居然喺中式酒樓度開xmas party,慶幸嘅係成班同事都玩得好投入、好盡慶!由於我哋公司只係擺咗十圍,於是酒樓只係間咗一邊俾我哋,講真,裝飾就無乜聖誕feel架喇,靠我哋自己帶去都唔帶得好多,不過在場嘅店員都好合作,盡量配合我哋,成個場出到黎結果都幾好睇。未開席之前有好大"兜"fruit punch俾我哋飲,乜中式都有呢家嘢嘅咩﹖最impressed嘅係每枱枱面都有座「生果山」,幾種唔同嘅生果堆到勁高,廿人都食唔晒!好喇,到上菜,一開始就係我最鍾意嘅乳豬,燒得啱啱好,正!雞絲翅入面d翅都幾多,咬落去都彈彈吓架!其他嘢例如魚、飽魚果d都幾好味,最鐘意嘅係有人分埋餸上枱,唔洗煩!差咁d嘅係全晚掛住玩,搞到d嘢凍晒先食,如果唔係應該更加好味!臨走前忍唔住走去問店員拎咗張宴席嘅菜單,諗住屋企做節可以黎喺度,價錢ok!唔知係咪最近先食咗一餐類似嘅宴席,搞到有比較,覺得呢間無論喺服務同食物方面都抵好多!