2020-12-31
我平日好鍾意去海洋公園, 享受室外陽光活動.因疫情原因, 海洋公園關門了. 結果今天去到海洋公園對面的 Marriot Hotel, 駕車來泊車好方便! 遙遠可以望見海洋公園, 酒店內也有巨形魚缸. 設計充滿海洋氣息, 好特別, 令人感覺開心.到了 Marina Kitchen, 餐廳有室外 及有室內座位. 聖誕裝飾佈置得好靚, 兩日前我們已訂了 下午 High Tea Set, 今天比較大風, 我們選擇坐室內. 下午茶 Menu 好豐富, 有 鹹甜點多款. 我們喜歡熱奶茶, 可以自由添加, 三層架的下午茶食物擺設美觀, 甜點咸點件件都靚, 煙三文魚芝士三文治, 必食. 英式牛油鬆餅, 英式葡萄乾牛油鬆餅. 熱熱的好美味. 塗些英式奶油忌廉玫瑰果醬, yummy !上層甜點, 法式糕點及甜點: 有聖誕特色點綴, 非常 討好. 每件都好食. 脆皮朱古力聖誕樹頭蛋糕, 櫻桃香草慕絲蛋糕, 紅絲絨杯子蛋糕, 好吸引.下層鹹點: 迷你蟹肉奶油麵包, 海鹽焦糖果仁撻, 鴨肝慕絲泡芙 松露蘑菇鹹批肉桂蛋酒布丁. 聖誕裝飾薹餅人好得意. 歡樂聖誕下午茶, 茶點都滿意, 又
因疫情原因, 海洋公園關門了. 結果今天去到海洋公園對面的 Marriot Hotel, 駕車來泊車好方便! 遙遠可以望見海洋公園, 酒店內也有巨形魚缸. 設計充滿海洋氣息, 好特別, 令人感覺開心. 到了 Marina Kitchen, 餐廳有室外 及有室內座位. 聖誕裝飾佈置得好靚, 兩日前我們已訂了 下午 High Tea Set,
三層架的下午茶食物擺設美觀, 甜點咸點件件都靚, 煙三文魚芝士三文治, 必食. 英式牛油鬆餅, 英式葡萄乾牛油鬆餅. 熱熱的好美味. 塗些英式奶油忌廉玫瑰果醬, yummy ! 上層甜點, 法式糕點及甜點: 有聖誕特色點綴, 非常 討好. 每件都好食.
脆皮朱古力聖誕樹頭蛋糕, 櫻桃香草慕絲蛋糕, 紅絲絨杯子蛋糕, 好吸引. 下層鹹點:
迷你蟹肉奶油麵包, 海鹽焦糖果仁撻, 鴨肝慕絲泡芙 松露蘑菇鹹批 肉桂蛋酒布丁. 聖誕裝飾薹餅人好得意.
歡樂聖誕下午茶, 茶點都滿意, 又過咗一個悠悠閒閒開心嘅下午.