2023-01-02
呢排疫症反覆係咁升,攪到冇乜想話約人出街。聖誕期間,一約就一大班總有幾個唔識,出去都冇所謂,一齊食飯就免得過都唔會了。如是者成個假期屋企休息同埋只探屋企人。我哋相約在尖沙嘴行陣街買下野,再去食串燒。由於有小朋友,所以都會選擇好坐而洗手間又企理嘅餐廳,所以選咗嚟呢度。訂左6點早啲食怕人多。前菜~太咸雞心同腎串燒~第一次食心係切到薄片,份量少亦少左口感,但雞腎唔錯。雞膝軟骨~叫四串但只嚟兩串,不過燒得幾好。香港冇乜地方有雞胸軟骨,有就更正。炸豬扒黑松露蛋飯~要求佢蛋要熟啲因為俾小朋友食,alter左佢所以comment唔到佢蛋滑唔滑,但黑松露就好香。燒雞翼~燒得好好,所以encore多兩串青椒仔~比平時食嘅大隻,唔係平時食開嗰種,不過都好食。天婦羅~我試左蠔同唔記得乜菜,正常。佢係每人有一個汁,幾好唔洗用同一個。草莓豚肉卷~第一次試,學得荔枝豚肉好食啲。酒盗芝士~成份係買返嚟放在同一個盤上,所以唔係餐廳煮,送酒一流,不過好細份。鴨肝鰻魚丼~好食嘅燒多春魚~得兩條我冇試。難得出去食緊係要飲返杯啦。
前菜~太咸
燒雞翼~燒得好好,所以encore多兩串
青椒仔~比平時食嘅大隻,唔係平時食開嗰種,不過都好食。
草莓豚肉卷~第一次試,學得荔枝豚肉好食啲。
鴨肝鰻魚丼~好食嘅
燒多春魚~得兩條我冇試。
難得出去食緊係要飲返杯啦。