2018-01-14 656 瀏覽
同男朋友一齊既第一個聖誕節❤️ 男朋友一早就問我想食咩菜色 想傳統食西餐定日式💁☺️我就揀左日式唄☺️ 之後揀食邊間就交俾佢負責唄😚 男朋友好用心咁做資料蒐集 search openrice☺️揀好之後仲去埋餐廳俾定訂金 讚一讚佢先😚❤️當晚到左餐廳之後 本身男朋友request咗坐吧枱最入面(total吧枱可以坐八個人) 仲係按金單嗰度寫明 點知上到去個職員安排左張二人枱俾我地 而張吧枱就留左俾第二個客人 男朋友就同佢clarify啦 連按金單都係我地早落先 到達餐廳又係我地早d 咁點解唔係安排吧枱俾我哋嘅?🤔個職員check完之後都解釋話唔好意思啊搞錯左 但張吧枱留咗比第二位客人。。😅 我地嬲左一嬲🤷‍♀️不過既然係我地第一個聖誕節就免得破壞氣氛 我地就算啦 坐二人枱💁不過唔該餐廳下次Booking check好啲 今次就唔計較啦🤷‍♀️餐廳地方唔算好大 入面仲有兩個細獨立房坐窗邊就可以睇到街景既 吧枱就望住🍣師傅 聖誕裝飾就有少少 靜靜地都幾好😘講番食物先💁男朋友一早已經鎖定左要叫千層海膽飯 d海膽好鮮甜但唔係漏/濃郁果種 配個脆紫菜食超正😍 叫個大size既先夠喉🙈 個三文魚腩刺身同錦刺身賣
餐廳地方唔算好大 入面仲有兩個細獨立房
講番食物先💁男朋友一早已經鎖定左要叫千層海膽飯
千層海膽飯
個三文魚腩刺身同錦刺身賣相都好靚仔 total八款都有d厚度🤓
個蟹羔配暖暖地既多士都唔錯 不過我食過再好食d既🙉下次就帶男朋友去食下😚
之後仲加左個池魚王同燒鯖魚!
池魚王
池魚王空口食都係清清地既魚鮮味 不過都唔平 cp值唔算高 佢有個汁俾你點既 似係柚子汁咁🤔配池魚王就點少少好啦 會帶出少少魚味 不過太多就變哂柚子味🙈🙈
整體黎講d食物都幾新鮮 最中意係個千層海膽飯❤️❤️ 多謝男朋友喔 第一年聖誕快樂!👫
2017-12-25
3 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節