2024-12-28 0 瀏覽
今日聖誕節去食好少少用左KKday買左個套餐優惠,今日去咗龍亭喺蘭桂坊附近嘅一間鐵板燒,如果鍾意食海鮮海膽黑松露嘅朋友就啱晒。佢一共有10款餸,而每一款都加咗佢秘製嘅海膽。前菜部份有一個海膽豆腐同三文魚沙律。 海膽豆腐,海膽同豆腐之間,做到一個好Creamy嘅感覺非常特別同好味。另外主菜方面龍蝦同鮑魚相當出色海膽嘅甜味同海鮮新鮮嘅食材發揮出更加香甜嘅鮮味。而佢嘅A5和牛更加係最為出色嘅一道菜式,和牛放入口,和牛肉汁同海膽嘅鮮味一齊喺口入邊爆發出嚟。令人不禁在想回味一次。最尾仲有黑松露炒飯同海膽雪糕,黑松露嘅香味令到個炒飯升級不少,滿滿松露味係我食過最奢華嘅炒飯之一。最尾一個雪糕作結雪糕亦都相當滑溜仲有淡淡嘅牛奶香味。。
佢一共有10款餸,而每一款都加咗佢秘製嘅海膽。