2006-12-27 16 瀏覽
上個禮拜尖沙咀金龍船訂2個位食聖誕大餐, 點知老婆話好要分亨(分亨? 幼稚園呀) 要約埋表姐同表姐夫BOOK多2個位, BOOK就BOOK啦, (聖旨下)平安夜星期日, 早早7點鐘坐落, 即刻同老表商量食邊個餐好–2人餐夠特色, 4人餐勝在底食, 轉頭想問老婆們, 已見佢地走去試酒區, 捉住上次食大閘蟹識落經理哥哥仔要試紅酒(女酒鬼乎? 唔駛錢梗係唔蝕底啦, 女人本色), 既然行開, 好, 男人話事, 4人餐1個, 唔該食落果然唔錯, 由其有我鐘意食芝士焗龍蝦同片皮鴨(中西合璧呀), 遺憾每人只得半隻龍蝦, 以前覺得中式酒樓食聖誕餐, 怪怪地, 但試過食正宗法國餐, 氣氛真係好, 但個胃唔高興呢, 價錢貴又無幾多樣食, 香港人Ma, 都中餐胃口, 雖然氣氛弱D, 但可以飯後行街街補番埋單$1000? 無攪錯, 原因兩個女酒鬼(老婆), 話D特價紅酒底飲, 質素又唔差, 物超所值, 所以每人ORDER多一杯囉(4個人咁多好食, 又有特價紅酒飲, 認真數)離開金龍船, 摸摸肚腩, 暗叫一聲, 爽
離開金龍船, 摸摸肚腩, 暗叫一聲, 爽