2017-12-26 694 瀏覽
我最喜歡的節日一定係聖誕節。普天同慶,大家可以同朋友聚會一下!今年揀咗喺大圍食日本餐!午餐時份去到,先挑了刺身及日式壽司飯午餐。刺身拼盤$420每次來,都會揀幾款喜歡的刺身食,今次挑了赤身+油甘魚腩+帶子+珍寶牡丹蝦。刺身是一貫的厚身,新鮮又鮮甜。油甘魚腩肥美,牡丹蝦爽口,帶子就清甜。刺身拼盤性價比也不錯。藍旗呑拿魚蓉帶子蟹籽飯跟味噌湯 $98分量十足的藍旗呑拿魚蓉帶子蟹籽壽司飯,幾個人分,也每人一大碗呢!柔軟的吞拿魚茸混合飯來吃,加上有帶子蟹籽、芝麻、紫菜等相伴,非常不錯。和風炸餃子午餐加$8就可以有兩隻餃子。本來對餃子沒有太大的期望,但係上桌後,發現是即炸暖熱,很不錯。 清酒煮蜆 $78 大大隻蜆,肉厚嫩滑,份量也很多。冬天最正就係可以飲埋個清酒湯! 安格斯牛肉鍋$188  最後來了個店主推介的牛肉火鍋🍲。至少3-4 人份量,很適合小家庭食的!豬骨湯底再配上高質素嘅肥美鮮嫩的安格斯牛肉,已經值回票價啦!還包了一大盤yummy優質的日式蔬菜,菇類菜類、豆腐都非常入味,所以非常值得推介。此店乃做街坊生意的日本菜,水準也算不錯呢!
我最喜歡的節日一定係聖誕節。
普天同慶,大家可以同朋友聚會一下!

今年揀咗喺大圍食日本餐!
午餐時份去到,先挑了刺身及日式壽司飯午餐。

刺身拼盤

刺身是一貫的厚身,新鮮又鮮甜。

刺身
油甘魚腩肥美,牡丹蝦爽口,帶子就清甜。
刺身拼盤性價比也不錯。

藍旗呑拿魚蓉帶子蟹籽飯跟味噌湯

和風炸餃子
午餐加$8就可以有兩隻餃子。

清酒煮蜆

大大隻蜆,肉厚嫩滑,份量也很多。
冬天最正就係可以飲埋個清酒湯!

安格斯牛肉鍋

最後來了個店主推介的牛肉火鍋🍲。
至少3-4 人份量,很適合小家庭食的!

此店乃做街坊生意的日本菜,水準也算不錯呢!
2017-12-23
慶祝紀念