2018-12-30
聖誕節嚟到Le Paradis一嚐聖誕大餐,喺門口都已經見到有一啲明星嚟過食,入到去發現環境確實唔錯,有室內同半室外嘅位置選擇,枱之間都有一定嘅距離,好有私隱度。餐廳佈置簡單舒服,燈光夠晒情調,亦有啲聖誕裝飾。食飯期間服務員都有不停加水比我哋,見到我哋完成一道菜就會收碟、上下一道菜,服務貼心。有別於一般嘅法國菜,呢度每樣菜色都好大份,所以我哋都唔小心叫得太多、食到棒住個肚啊!我哋總共叫咗三個前菜、湯、兩個主菜、一個甜品、仲有附送嘅餐包。一坐底點完菜後,餐包就熱辣辣咁上,好軟熟。第一碟上嘅係呢個辣肉腸田園沙律,有好多辣肉腸,秘製嘅柚子蜜醋汁好香好開胃。跟住係香煎牛油帶子,忌廉黑松露汁好香好滑,襯托帶子嘅鮮味。法式鴨肝配吐司,雜莓汁酸酸甜甜,配搭油脂濃郁嘅鴨肝啱啱好。龍蝦湯好大碗!龍蝦味濃、唔會有醒味。三文魚扒好新鮮、煎得剛剛好,配上好味嘅青芥辣忌廉汁。春雞配黑松露汁,份量非常多,又成四件雞咁多,加埋配菜真係好飽,雞肉亦好嫩滑。冇諗過連甜品都可以咁大份,呢個奶凍兩人食啱啱好,唔會太甜,奶味香濃!
一坐底點完菜後,餐包就熱辣辣咁上,好軟熟。
跟住係香煎牛油帶子,忌廉黑松露汁好香好滑,襯托帶子嘅鮮味。
法式鴨肝配吐司,雜莓汁酸酸甜甜,配搭油脂濃郁嘅鴨肝啱啱好。
龍蝦湯好大碗!龍蝦味濃、唔會有醒味。
三文魚扒好新鮮、煎得剛剛好,配上好味嘅青芥辣忌廉汁。