2023-01-01 702 瀏覽
聖誕節,今年老公不在港,仔又要返工,原本重諗住要自己在家無聊過。又估唔到仔仔怕我節日一個人悶,一早同公司講左25,26紅日都不上班。不過得我同仔仔都係冇乜野好做,就搵埋婆婆一齊出去食個晚飯啦。反正舅父亦不在港,我地唔搵婆婆,佢又係一個人過。係商場行黎行去都唔知食乜好,行過The Spaghetti House見到佢個芝士火鍋幾吸引就決定食佢啦。不過雖然望落唔多人,結果我地等位都等左大半個鐘,好彩有得坐住等,唔會話企到累,等到心情唔好。我地叫左個牛肉拼盤芝士火鍋 +20蚊轉左香草醬芝士火鍋汁,再加多個肉醬闊麵,雖然睇落唔多野食,但食到我地三婆孫都好飽呢,因為芝士真係好漏,不過真係好好味。跟芝士火鍋的煙三文魚沙律,沙律本身都冇乜特別,煙三文魚都幾大片的,唔錯。另外叫的焗芝士肉醬闊麵,仔仔一向鍾意食肉醬闊麵;如果好似Pizza Hut咁有薯容係4邊就更好了。芝士火鍋的燒牛肉,因為依碟牛肉,個芝士火鍋貴左成百蚊架,佢有另一set芝士火鍋冇燒牛肉的只係400幾蚊芝士火鍋,好正丫。個芝士火鍋Set本身都唔少野食,有法包,粟米,西蘭花,啡菇,肉丸,通粉,雞翼,炸魚手指,炸芝士條咁上下。最好味,真係法

芝士火鍋,好正丫。
最好味,真係法包,點滿芝士汁...冇得彈丫.
佢碗少通粉都唔錯,仔仔最後係倒左D芝士汁落去攪均黎食。
不過佢果D炸芝士條就麻麻地,打直放,有D夾出黎時見到D芝士已漏晒出黎,得番舊炸粉。但係都係點芝士汁既,都OK啦。
佢個肉丸我都麻麻地,唔係太鍾意,但仔仔話冇問題,好好味,真係個人口味啦。
食完其實重有半鍋芝士汁,真係好想拎番屋企啦,可惜唔得。
跟餐重有2杯飲品,最後埋單好似700幾。三個人聖誕節,算係咁啦。
2022-12-25
45 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節