2014-12-13 440 瀏覽
聖誕提早開PARTY!平時大家可能叫慣某大薄餅店或家鄉雞,第一次試試這間的外賣到會!雖然地址在屯門,但身在旺角嘅我們都會送!一行10人,我們點選了A餐,套餐共有十盤食物,質素不錯,好多蔬菜,啱哂女士食!份量有點多,最後食剩咗好多,部份打包返屋企~  我估12個人食會更好!沙津都有兩款,其中香芒泰色鴨沙津,雖然鴨有點硬靭,但有瓜有菜有車厘茄,加上甜甜的芒果,加上有少少酸甜味,開胃清新!煙肉卷牛仔腸這派對小食簡單易整,它不選用次底的雞肉腸,反而是選用較高質素的牛仔腸,這小食人人爭著食,亦是最快K.O.的!日式咖喱雞飯出乎意料好味!甜咖喱帶微辣,珍珠飯加入酸醃蘿蔔,撈上咖喱汁,雞入味,薯仔好「林」好開胃!另一款我較愛的雜錦海鮮意粉伴白酒忌廉汁,基本上亦易處理,汁好CREAMY,加上豐富海鮮如蜆、魚柳、煙三文魚、蝦、菇、三色椒,這個好易令人飽肚,最後我將剩餘的帶回家,第二日LUNCH。香煎龍俐柳配自家製鮮茄汁,記得要趁熱食!這款好壞參半,有朋友說不錯,有朋友說有點咸,而我覺得如果茄汁加多些會更好!甜品帶點驚喜!通常到會的甜品來來去去都係個幾款,但這裡是自家製的馬卡龍同CUPCAKE,CUPCA
煙肉卷牛仔腸
日式咖喱雞飯
雜錦海鮮意粉伴白酒忌廉汁
甜品帶點驚喜!通常到會的甜品來來去去都係個幾款,但這裡是自家製的馬卡龍同CUPCAKE,CUPCAKE糕有點似「馬拉糕」質地,馬卡龍不算煙靭,甜品說不上好好食,但誠意搭救,好有HOMEMADE FEEL。

總結:外賣到會質素中上,聖誕新年BOOK CAFE又貴又趕,如果朋友有地方,不妨輕輕鬆鬆叫到會,一邊玩遊戲,一邊食嘢傾計,過一個愉快嘅晚上~
2014-12-10
外賣送餐