2013-09-13
同朋友們隔冇幾耐都會聚一聚,但大家對食物都有一定的要求,所以每次諗食乜都係一個難提呢!我地一向聚會都多選擇食西餐,今日就食下中餐啦!例湯《蓮藕鱆魚湯》~~~又煲得好甜美喎!而且一煲真係足8個人飲呀咕嚕肉~~~味道好好喎!肉仲好香脆而且又唔會有好厚的粉漿喎!GOOD煎藕餅~~~簡簡的藕片夾上蝦膠,煎得香香地!正沙薑雞~~~雞雞好嫰滑喎!味道都唔錯喎!沙薑汁也調配得好好喎!生拆蟹肉泡飯~~~飯係脆米配上濃濃的蟹肉海鮮湯,好GOOD蝦子柚皮~~~雖然我冇食到, 但朋友們話做得好好喎!千葉豆腐~~~一道刀功真好勁的餸菜,豆腐滑滑配合中間的配料!咸魚蓉蒸肉餅~~~肉餅時人手剁的,口感好好,配合咸魚蓉再加一碗飯真係一絶呀!雷沙湯圓~~~湯圓真係皮薄餡靚呀,仲好熱辣辣添蛋白杏仁茶~~~好香的杏仁香,甜度適中而且好多蛋白,GOOD這裡的服務都不錯喎,環境又唔太嘈GOOD
我地一向聚會都多選擇食西餐,今日就食下中餐啦! 例湯《蓮藕鱆魚湯》~~~又煲得好甜美喎!而且一煲真係足8個人飲呀 咕嚕肉~~~味道好好喎!肉仲好香脆而且又唔會有好厚的粉漿喎!GOOD 煎藕餅~~~簡簡的藕片夾上蝦膠,煎得香香地!正 沙薑雞~~~雞雞好嫰滑喎!味道都唔錯喎!沙薑汁也調配得好好喎! 生拆蟹肉泡飯~~~飯係脆米配上濃濃的蟹肉海鮮湯,好GOOD 蝦子柚皮~~~雖然我冇食到, 但朋友們話做得好好喎! 千葉豆腐~~~一道刀功真好勁的餸菜,豆腐滑滑配合中間的配料! 咸魚蓉蒸肉餅~~~肉餅時人手剁的,口感好好,配合咸魚蓉再加一碗飯真係一絶呀! 雷沙湯圓~~~湯圓真係皮薄餡靚呀,仲好熱辣辣添 蛋白杏仁茶~~~好香的杏仁香,甜度適中而且好多蛋白,GOOD
這裡的服務都不錯喎,環境又唔太嘈GOOD