2019-07-19
一班人食飯 唔係雞煲就小菜😆💓😏why not both?😋圓老爺2樣都滿足到~仲要價錢抵食·🐔飄香醬皇雞煲($122)蒜頭粉絲表示正~雞肉同蒜/洋蔥比例好似1:1咁多⋯超足料!雞肉嫩滑入味~但底部可能會比較咸,食前記得撈勻d😛·🎃得獎金湯海皇南瓜盅($118)打卡之餘味道十分不錯!煮法新穎😋👍🏻南瓜起肉,中間流心金湯⋯加埋海鮮配料👍🏻👍🏻👍🏻仲有邪惡芝士鋪面層😍推介·🥢金磚百味豆腐($48)外脆內軟🥰·🐷金檬孜然豬寸骨($72)本身我唔鐘意孜然粉味道,但加埋爆炸多既炸蒜辣椒🌶️又ok wooo😆啖啖肉,好惹味😋·🦑椒鹽鮮魷($78)👍🏻👍🏻·🐟酸菜烤魚($118)吸收哂酸菜湯底既薯粉 個個搶住食👍🏻😆😆😆唔會過酸/油份過高·🍚瑤柱蛋白炒飯($98)份量多~抵食🥰飯粒分明且乾身,巧巧痴😋·🥬海味雜菜煲($68)😋咁多肉點可以唔叫番個菜~·😍炸饅頭 點煉奶😋好耐無食過了·📍圓老爺雞煲小廚元朗豐年路7號豐年樓地下E號鋪
🥢金磚百味豆腐($48)外脆內軟🥰
🦑椒鹽鮮魷($78)👍🏻👍🏻
🥬海味雜菜煲($68)😋咁多肉點可以唔叫番個菜~
😍炸饅頭 點煉奶😋好耐無食過了
📍圓老爺雞煲小廚