2010-06-23
這是我第3次來石岐佬酒家喝茶了最近2次都是和威仔同樂會會員來的,可以說是我們的非官非聚集地!這個酒家多數做街坊生意,價錢相當合宜!(係太子區黎講真係好抵食)同埋你坐耐d 佢都唔會趕你走! 我地食完坐耐d傾下計玩下card games都冇問題就好似CAFE咁. 坐得又舒服又有得玩 當然 一間價錢咁吸引既酒樓既食物質素唔會話好好味,但都滿意架喇!係眾多點心入面 我們最喜愛的是千層糕. 這個樣子的千層糕很對板,真的有分一層層.而且質地相當軟熟.又不會太甜! 上次我們飲茶仲encore 多一籠添呀!春卷都好食.皮都炸得香脆.但係就油左D.蝦腸既腸粉皮就略厚,蝦就大隻但係唔新鮮. 不過都收貨既.我地2次都有嗌XO醬蘿蔔糕. 今次水準差左.唔夠辣 得個咸字.. .跟著其他野食都一般般啦...其實, 有時間 野食好唔好味,在於同邊個一齊食既姐同自己最親愛既朋友一齊嘻嘻哈哈咁食,唔好味都唔覺啦!
就好似CAFE咁. 坐得又舒服又有得玩
跟著其他野食都一般般啦...
其實, 有時間 野食好唔好味,在於同邊個一齊食既姐
同自己最親愛既朋友一齊嘻嘻哈哈咁食,唔好味都唔覺啦!