2019-04-10
今晚呢, 我地一行6人去左好耐冇去既一鍋豐。 對上一次已經係唔記得幾耐之前。 個次仲要跑黎跑去入咪標。 離晒題添。 講返今日一鍋豐爽食。 我地叫左$268 象拔蚌海鮮火鍋餐。首先, 黎左個象拔蚌, 出奇地份量都幾多, 好甜好新鮮又爽口! 平時食過其他火鍋任食既象拔蚌都會腥腥地。 但係佢呢度連wasabi都唔洗落。 有樣野真係要讚一下。 就係呢度既服務態度。上菜好快手, 我地食象拔蚌已經食得好快架啦。 佢地上菜速度仲快。 好快已經擺到成台都係野食。唔只上菜, 收碟同執台速度都好快, 我地每食完一碟, 唔洗叫收野, 轉個頭就好快有人收走左。 等d空碟空罐唔洗堆晒係台面。最誇張就係個海鮮盆, 應有盡有, 冇腥味, 好新鮮。 生蠔, 魚片, 飽魚,翡翠螺,蝦, 蜆, 等等。 其實人少d食個海鮮盆都已經飽晒。 其他野都係正常火鍋任食正常配料。 份量足,牛肉新鮮, 仲要下下大大盆牛, 食到我地班牛魔王都叫救命, 有盆食唔晒。 手打蝦丸墨魚丸必試, 好夠味, 又彈牙。 我地幾個人激戰左兩個半鐘, 就算好飽都要食埋甜品。 奶棒 雪糕 大腳8, 佢地竟然有好少見既蜜瓜軟雪糕!個味吾會好假甘, 食左一大杯
離晒題添。
講返今日一鍋豐爽食。
我地叫左$268 象拔蚌海鮮火鍋餐。
手打蝦丸墨魚丸必試, 好夠味, 又彈牙。
我地幾個人激戰左兩個半鐘, 就算好飽都要食埋甜品。
奶棒 雪糕 大腳8, 佢地竟然有好少見既蜜瓜軟雪糕!個味吾會好假甘, 食左一大杯!
總結, 呢間一鍋豐真係物超所值!