2011-06-06 6 瀏覽
一句 “個半鐘”要交枱, 我就同個 friend再覓其他食店; 誰知都要“個半鐘”交枱!! 有一間更要“一個鐘” 交枱, 我哋就再折返哩間 “怪物” 。在入座時另一個 friend剛巧趕到, 三個人就被安排坐四人卡位; 對我們來說正是求之不得!!!第一輪的戰鬥有: 花之卷(蟹籽超多)、鰻魚壽司、三文魚壽司、希靈魚壽司、油甘魚壽司、帆立貝壽司(雖無珍寶二字但已經係大隻+厚肉)、白吞拿魚壽司(外觀似生豬肉) 第二輪的戰鬥有: encore的三文魚壽司 and帆立貝壽司其他有蟹膏軍艦、碎吞拿魚軍艦、海膽蟹籽吞拿魚卷其實整體所有食物都以一個鮮字來形容就已經好貼切, 不過今次係想讚哩間 “怪物”的環境設計 – 是聚會及談心的好地方。黑漆漆的氣氛令人心境緩和, 有空間感的佈置令私隱度增加; 暢所欲言就在所難免。 今晚我重大談鬼故事, 令兩位朋友加添一份驚慄感!! 在“怪物”地方講鬼故事, 都不失為一件樂事!!!可能今日係星期三, 所以唔係咁多人外出食飯; 坐咗兩個鐘有多D侍應都無要求我哋埋單。“個半鐘”交枱的要求, 都只是先小人後君子的做法; 絕對可以接受。

其他有蟹膏軍艦、碎吞拿魚軍艦、海膽蟹籽吞拿魚卷

。 今晚我重大談鬼故事, 令兩位朋友加添一份驚慄感
!! 在“怪物”地方講鬼故事, 都不失為一件樂事
!!!

2011-06-01