2022-10-12 66 瀏覽
最近旺角商業中心新開左間三合一嘅餐廳,有齊雞煲、打邊爐同埋鐵板燒店《喜亭軒》。見到一次過可以試晒三種嘢,好適合好似我咁為食嘅人。晚市主要有兩個套餐,咁我今次就叫左美饌B雞煲海鮮放題套餐$308+美國SRF黑毛和牛。首先店員就會送上雞煲先,仲會提供漏斗去提醒你幾時可以食得,辣度可以自己選擇,醬汁有少少甜,雞肉都算幾嫩滑。色完咗可以無限任添,不過既然有三種食法,咁梗係唔好食到咁飽。下一樣嘢就到咗刺身拼盤,咁種類都幾多,三文魚、帶子、赤蝦、北寄貝、八爪魚。食落都幾新鮮。食完雞煲就到咗打邊爐嘅時間,主角當然係美國黑毛和牛,顏色都幾鮮紅,油花分布都幾均勻。海鮮配料都幾多,魷魚、青口、海蝦、脆肉鯇同埋鮑魚都有,鮮味十足。到最後當然去到燒烤嘅時間,我就最鍾意牛舌、牛肉粒、同埋肥牛片,兩側燒到焦香,加埋佢地秘製嘅燒肉汁,好惹味。飲品方面除左汽水同埋啤油,手調飲品都有兩款,個人最鍾意爆珠椰果百香果汁。雪糕雪條都有好多款,最後每人仲可以揀一款movenpick雪糕,真的食到好飽。💰人均400蚊一位晚餐`*-.,.-*`♪`*-.,.-*`♫`*-.,.-*`♬`*-.,.-*`♩`*-.,喜亭軒 (旺角)

💰人均400蚊一位晚餐

喜亭軒 (旺角)
旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓
有另外一個分店喺筲箕灣