2022-12-12
Plato Cafe & Bistro -上網見好多介紹,成日已經想嚟,今次終於試到啦!地方又方便,喺正油麻地出口上面,環境舒適,嚟到亦都見到好多一對對嘅情侶或者朋友,好適合拍拖或者聚會🧡睇餐牌見到有個二人餐,最適合我呢啲選擇困難症嘅人🤣 無論dinner set一人餐定二人餐都會包餐湯同餐包,仲有餐飲。二人餐仲有前菜、主食、意粉再加甜品,可以話係內容豐富,但又唔會令我選擇困難症發作🤣-今次餐湯係忌廉蘑菇湯,再加個餐包,餐包夠晒鬆軟,最重要係個包仲係熱嘅!前菜就叫咗個西班牙辣肉腸炒蝦 🍤,係屬於偏厚嘅辣肉腸,帶有少少辣,作為頭盆一流主食就要左肉眼牛扒,今次叫咗medium, 肉質鮮嫩,賣相亦好吸引,再配有薯蓉,同埋佢啲配菜都煮得好香好入味😛海膽帶子意粉海膽味好香濃,成個意粉都好creamy, 食落好飽肚凍Hazelnut Chocolate上面有好多cream係超級邪惡嘅凍朱古力!Lemon & Ginger tea依家天氣咁凍,飲番杯薑茶,即刻暖笠笠-📍Plato Cafe & Bistro (彌敦道) (油麻地)油麻地彌敦道483-485號2樓
海膽帶子意粉
海膽味好香濃,成個意粉都好creamy, 食落好飽肚
凍Hazelnut Chocolate
上面有好多cream係超級邪惡嘅凍朱古力!
Lemon & Ginger tea
依家天氣咁凍,飲番杯薑茶,即刻暖笠笠
油麻地彌敦道483-485號2樓