2021-08-10
上網見到銅鑼灣開左間新火鍋店 鍾意滾下滾下既我 即刻約左我班朋友去試一試 一去到就見到餐廳既裝修都幾有風格 比較偏向和風 令到我地唔會覺得有壓逼感我地就揀左重慶雞煲黎做底 先食雞後打邊爐 我地叫左少辣 佢有別於其他雞煲 個汁無咁"杰"亦無咁濃味 但亦因為咁令到油膩感大大減低 食多幾舊都唔覺膩 雞件亦煮得岩岩好 入味之餘仲好嫩滑生蠔: 隻隻生蠔都大大隻 蠔味都幾重 而且食落口唔覺有腥味 台式貢丸: 有別於街市買到的質素 咬落去比較實肉同彈牙 肉味亦好濃郁珊瑚蚌: 非常新鮮的質素 淥十秒左右就食得 食落口爽口彈牙 好味道白鱔片: 係我既最愛 每一片都厚切 望落色澤紅潤 食入口亦都彈牙 稻庭烏冬: 烏冬簡直是火鍋的絕配 索哂湯底的精華 鮮甜的湯頭配上煙韌的烏冬 無得頂我覺得呢度都幾適合朋友聚會 餐廳長期播台灣歌 而且檯與檯之間比較鬆動 比我感覺好輕鬆
生蠔: 隻隻生蠔都大大隻 蠔味都幾重 而且食落口唔覺有腥味