2019-10-14 133 瀏覽
今天特意相約好姊妹食晚餐。想揀一間環境又靚,又特別嘅餐廳,真係頭都痛,但即刻念起係尖沙咀有呢一間,以梵高為主題概念店餐廳。餐廳地段位於繁榮旺區尖沙咀。仲係1881裏邊,環境真係靚到一絕,係1881上去2樓, 就會見到呢間餐廳《Van Gogh SENSES》。餐廳位於店舖較入地方,入到餐廳侍應會安排你座位,環境幽雅富有藝術氣息,入到去心曠神怡,牆上亦掛滿梵高嘅藝術畫作,侍應有禮地接待,坐低之後,侍應會介紹今日晚餐精選,《Van Gogh SENSES》晚餐有5個部分,分別係前菜,湯,主菜,甜品, 飲品。我哋分別叫左2個餐,前菜係吞拿魚薄片配香草沙律,呢個沙律你會食到唔同嘅味道,喺第啲餐廳好少食到!好特別,有驚喜!另外到餐湯,法式牛肉清湯配黑松露芹菜。聽個名都夠特別,食落好清甜!不錯不錯,到主菜我哋分別叫咗,香煎盲曹魚樓配時令蔬菜配香茅汁!另一個係烤原隻鵪鶉配迷迭香馬鈴薯,裏邊仲有火箭菜百里香汁。。鵪鶉烤得外皮脆脆, 肉質勁鮮嫩!講返盲曹魚柳。外皮又係煎得非常脆口,配埋時令蔬菜,係炸咗嘅小棠菜。又係好有驚喜!到梵高精選甜品,期待已久嘅一刻。一上枱, 我同朋友一齊嘩一聲,真係好靚好精緻,甜
今天特意相約好姊妹食晚餐。

到梵高精選甜品,期待已久嘅一刻。一上枱, 我同朋友一齊嘩一聲,真係好靚好精緻,甜品係慕絲凍餅。。又係好有驚喜!呢間餐廳帶俾我哋唔同嘅驚喜!最後就係飲品,其實都冇諗過啲乜。我叫咗個cappuccino,點知一上枱,又比杯飲品嘅拉花吸引住,係梵高頭像啊!好利害啊!
而朋友飲咗一杯梵高signature飲品!
名為仲夏向日葵!好香既花茶,仲配埋個真正蜜糖俾你!一絕!

最後,真係要讚下餐廳侍應生,招呼周到,而且面帶笑容,客人會食完一道菜,侍應都會主動幫你換上乾淨碟具。
呢一啲小細節,好多餐廳都忽略咗!呢間真係要讚一讚!環境又舒服,味道食物又吸引,心情真係好開心。值得推介大家帶朋友嚟食!!