2024-10-06 0 瀏覽
琴日朋友帶咗我去呢一間酒吧 極隱世[Hosue sake + Tasting set]平時好少飲清酒嘅我 嚟到反而唔識揀 最後店員推介咗我地飲今個月既 Hosue sake 同tasting set☺️☺️ House sake 呢三隻清酒比較甜身 由右至左數:第一隻甜身 果味重 順口🍸第二隻甜 淡身 果味勁 回甘濃🍸 第三隻好甜 回甘 乳酸味重🍸至於tasting test 男士可能比較鍾意飲 咁落去會比較dry身少少 由右至左數:第一隻: 甜身 順口 米香重🍸第二隻:辛口 較酸 酒味重🍸第三隻:淡身 回甘重 酸身🍸配酒小吃:[冬陰功雞串、照燒雞串、孜然雞串、乳鴿]首先講下呢三隻雞串 三隻味道都好突出都係好濃味 冬陰功食落甜中帶辣 好開胃 孜然雞串香口 照燒雞串醬油香重😋😋 三隻雞串食落都好嫩滑 飲返啖清酒 另有一番風味乳鴿皮脆嫩滑 食落比較濃味 乳鴿最出名既地方喺中山 食落嘅感覺有啲似中山嘅乳鴿 肉味比較重身啲 配埋淡少少嘅清酒會好夾最讚嘅位係呢度坐得舒服 店員好nice 入到黎有種放鬆嘅感覺😮‍💨😮‍💨

琴日朋友帶咗我去呢一間酒吧 極隱世

第一隻: 甜身 順口 米香重🍸
第二隻:辛口 較酸 酒味重🍸
第三隻:淡身 回甘重 酸身🍸

配酒小吃:
[冬陰功雞串、照燒雞串、孜然雞串、乳鴿]