2019-04-07
今日下午同朋友行行下街,經過一間白色外門的cafe,見到幾靚,所以想試下。店舖外門係白色裝修,有寫午市套餐的餐牌。餐廳入面都好多掛飾,好感好似過緊聖誕節,因為有聖誕掛飾掛在天花板上。店舖位置都幾多,不過不算十分闊落,有少許迫,如果你不是坐在四人枱卡位的話,會感動擠迫。點了一個鵝肝多士$73。小食拼盤$138。蛋白餅伴熱情果汁$65。一杯哈密瓜菠蘿🍍梳打$38。同一杯伯爵紅茶$36。伯爵紅茶普普通通,紅茶味道,沒有特別可言,跟平時飲開的是一樣。哈密瓜菠蘿梳打梳打好重碳酸的氣味,菠蘿味同肉好多,杯底好多果肉,但哈密瓜🍈味道不是太突出。鵝肝多士多士十分脆口,鵝肝都很大塊,不過鵝肝肉有少微苦,朋友說這是鵝肝本身的味道,不過我不是太喜歡微微苦澀的味道。小食拼盤芝士條外脆,而入面的芝士可以拉絲,所以都幾有驚喜。而甜薯條🍟很長同脆口,甜甜的。bbq汁雞翼,醬汁同雞翼好夾,不過雞翼有少許硬同細,肉質不是太嫩滑,芝士蔥餅好香香蔥味。蛋白餅伴熱情果汁蛋白餠做得香脆,熱情果汁味好濃郁,不過中間的cream太多了,有點膩囗。食咗300幾,而且要加一,有少許貴。
伯爵紅茶
普普通通,紅茶味道,沒有特別可言,跟平時飲開的是一樣。
哈密瓜菠蘿梳打
鵝肝多士
小食拼盤
蛋白餅伴熱情果汁
食咗300幾,而且要加一,有少許貴。