2021-03-13
|聚舊推介必食泰國菜🤤👫🍚|好多時聚舊都想揾間坐得耐傾到計嘅餐廳,呢間泰菜館選擇多價格親民,cater都大家嘅口味,食得飽之餘仲可以傾吓計😙有7款大熱菜式小JunJun都覺得唔錯😋1️⃣泰式鐵板蠔仔蛋 $78金黃嘅煎蛋餅色香味俱全🤩🤩 最吸引係粒粒肥美嘅蠔仔脹卜卜咁,超推介👍🏻下底鋪有芽菜隔油😉2️⃣泰式滷豬脾 $78皮滑肉鬆軟冧!冇肥膏可言😆不過鹹咗少少,皮唔算厚同漿牙😝 整體中上3️⃣泰式肉碎生菜包 $68必叫啦,發揮正常,生菜擺設似盆栽🪴🤣4️⃣飛天炒通菜 $58飛天意指辣味,但個人認為馬拉盞口味更惹味😝通菜炒得熟冧,唔係爽口個種,不過都香口有鍋氣5️⃣泰式香芒蟹肉炒飯 $58呢款炒飯口味算清甜,唔油膩或鹹,配合芒果幾開胃😋,惟飯粒比較濕軟,蟹肉份量唔多6️⃣海鮮青咖喱 $68 + 薄餅 $25青咖哩椰奶味重偏甜唔辛辣,非常推薦比唔食得辣嘅朋友仔,配合薄餅或炒飯食都好滋味😋 海鮮配料新鮮有蝦蜆墨魚等頗多樣,份量正常7️⃣芒果糯米飯 $58 芒果熟冧清甜😆 糯米飯偏粘濕度高,唔算煙韌😂整體唔差
有7款大熱菜式小JunJun都覺得唔錯😋
1️⃣泰式鐵板蠔仔蛋 $78
2️⃣泰式滷豬脾 $78
3️⃣泰式肉碎生菜包 $68
必叫啦,發揮正常,生菜擺設似盆栽🪴🤣
4️⃣飛天炒通菜 $58
5️⃣泰式香芒蟹肉炒飯 $58
6️⃣海鮮青咖喱 $68 + 薄餅 $25
7️⃣芒果糯米飯 $58
芒果熟冧清甜😆 糯米飯偏粘濕度高,唔算煙韌😂整體唔差