原先想食嘅餐廳冇位,於是同朋友誤打誤撞嚟到星街嘅「 𝘛𝘩𝘦 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢 𝘗𝘳𝘰𝘫𝘦𝘤𝘵 」🍕 餐廳已經換晒聖誕佈置,暖色系木凳加燈飾,加上外國店員嘅熱情親切,感覺好似去左大型𝘩𝘰𝘮𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘺🥰 淨係個氣氛都好舒服好𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭🎉《 𝘗𝘳𝘰𝘫𝘦𝘤𝘵 𝘛𝘢𝘴𝘵𝘪𝘯𝘨 》 $199 / 𝘱𝘱𝘭 🌟🌟🌟🌟🌟頭盤+𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢都係跟人頭,再加甜品兩款,未食已經覺得價錢吸引,尤其是喺灣仔呢個地段🥴超抵!《 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟生牛肉碎𝘮𝘪𝘹埋秘製醬汁同香料,感覺清新唔會食到腥味👍🏻 生肉入口即溶,好軟滑嘅口感😋 怕生想易入口啲仲可以配搭埋彼得包🫓 《 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘊𝘢𝘳𝘱𝘢𝘤𝘤𝘪𝘰 》4.5 / 5一塊塊生吞拿魚片,淋上檸檬汁同橄欖油,令魚生鮮味更突出,酸咪咪咁,係一道好開胃嘅頭盤🤤《 𝘏𝘢𝘮 & 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯 》4.5 / 5𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮 同 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯係最佳拍檔,可惜蜜瓜未當做,爽脆但未夠甜😎 𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮 嘅油脂甘香,好𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺🤤《 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢 》4.5 / 5店員都大推嘅口味🤪 濃郁蕃茄醬鋪上脆煙肉,最後打上流心鵪鶉蛋🥚 咁樣食好𝘳𝘢𝘸,

《 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟
生牛肉碎𝘮𝘪𝘹埋秘製醬汁同香料,感覺清新唔會食到腥味👍🏻

《 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘊𝘢𝘳𝘱𝘢𝘤𝘤𝘪𝘰 》4.5 / 5

《 𝘏𝘢𝘮 & 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯 》4.5 / 5

《 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢 》4.5 / 5
店員都大推嘅口味🤪 濃郁蕃茄醬鋪上脆煙肉,最後打上流心鵪鶉蛋🥚 咁樣食好𝘳𝘢𝘸,口感百感交集又軟又脆😂 係好有特色,但小編對生嘅鵪鶉蛋黃有點兒抗拒🙈

《 𝘎𝘰𝘳𝘨𝘰𝘯𝘻𝘰𝘭𝘢 》5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟
哩款大愛😍 四重芝士雖然未有拉絲效果,但嗅覺同味覺絕對係好濃郁嘅芝士味🤤🤤🤤 特別鍾意烤焗完嘅𝘣𝘭𝘶𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦味道好𝘚𝘵𝘳𝘰𝘯𝘨😋👍🏻

《 ‘𝘕𝘥𝘶𝘫𝘢 》3.5 / 5
濃郁蕃茄醬配特辣辣肉腸🍕比平時見到嘅辣肉腸大塊🤩 扣分在太重味,又鹹又辣🥲 不過同行朋友覺得好正,鍾意重味又食得辣嘅會岩🥴

《 𝘗𝘪𝘤𝘪 𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 》4.5 / 5
抗拒唔到嘅幼滑口感😍 好𝘴𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩! 𝘌𝘹𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰濃得黎唔會太苦,比例恰到好處👍🏻

《 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘔𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦 》4 / 5
雖然係白朱古力𝘔𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦但冇想像中咁甜👍🏻 質地亦好滑溜😋 反而係面頭嘅士多啤梨醬仲甜,想整走佢😂
店舖好好𝘚𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘦但無加一,可自行比𝘛𝘪𝘱𝘴🥴 店員臨走仲比左一人一杯大𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘴𝘩𝘰𝘵我地,體驗滿分💯絕對會再黎😋
———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛💛