2019-02-26
呢排睇YouTube,見到好多youtuber都有介紹呢一個人店,去食過都話係好好味,係咪浪得虛名就要今日親身去試試就知啦。講緊既係呢間元朗「永順沙嗲牛麵」。.沙嗲牛肉麵是常餐或早餐的經典,但不是每一間茶餐廳都能煮出一碗令人回味的濃郁沙嗲牛肉麵。「永順」有別於一般茶記稀淡的湯底,這裡用的是濃厚沙嗲醬!加了錢換上蟹王麵,每條麵都沾上沙嗲湯,超好吃!.🔹沙嗲牛肉麵🍜 $27 - 有出前一丁/蟹王麵(另+2)熱辣辣,牛肉麵既沙嗲醬係幾乎鋪晒係上面沙嗲湯非常濃郁稠身‼️食到小小花生既香味帶點甜不會太咸,牛肉方面好食 量多,肉質也算軟稔但可能比較薄冇咩口感。蟹王麵就偏淋個人比較喜歡硬身麵條,因此出前一丁比較合我心意。整體來說,重口味的人應該會很愛!🔹火腿西多士 $25性價比不錯啊,裡面花生醬夠多,夾心有塊火腿,麵包外脆內軟😋肥都肥得值得,但未到很吸引的地步🧐咁出名,都值的一試架!起碼人地問起係食過丫。
🔹沙嗲牛肉麵🍜 $27 - 有出前一丁/蟹王麵(另+2)
整體來說,重口味的人應該會很愛!
🔹火腿西多士 $25
咁出名,都值的一試架!起碼人地問起係食過丫。