2012-11-24 18 瀏覽
聽過呢間舖頭都有一段日子了,一直都未有機會一試原因係每次想黎呢到食飯,都見到佢門口拉左一條長龍~!而呢間舖又話冇得訂枱,我最唔中意等位,所以無緣相遇!今日都係搏一搏,因為係午餐,都先打去問佢地有冇人等位先上去!一去到可能係午市,所以真係唔洗等位,侍應小姐帶我地入去埋邊坐,沿路有其他同事係咁喺到'C LEE MA些'...舖頭睇落唔係好大,客人侍應都唔多,但係好多聲音..加埋D陰暗燈光,真係有D驚!坐底左,侍應小姐放左兩杯茶就走左去...我同朋友喺到睇下睇下個餐牌,又有野想問,可能坐得偏僻,想搵返侍應小姐都唔易,難得見到個就叫佢過黎,點知佢應完OK之後就走左去,轉左几個頭再叫佢,佢先過黎睇下咩事..(咁都得~好忙咩?)問左佢几個問題,其實都係問佢今日有咩新鮮,同埋多數客人會點咩菜姐.佢都知唔以對..睇黎佢地對自己舖頭D菜式唔係咁了解,我地唯有靠自己.最後先叫左一個SET試一試,心諗如果唔得就即走~!個SET有几款唔同既壽司,仲湯有沙律,面鼓湯 - 濃濃的豆香,感覺唔似勁開湯粉! 三文魚壽司:嗯~已經係最基本既貨色,但係品質一般,可以唔試. 蟹肉棒壽司:好有肉感,咬落冇甩漏,但係好有雪味,
聽過呢間舖頭都有一段日子了,一直都未有機會一試
原因係每次想黎呢到食飯,都見到佢門口拉左一條長龍~!
而呢間舖又話冇得訂枱,我最唔中意等位,所以無緣相遇!

沿路有其他同事係咁喺到'C LEE MA些'...
舖頭睇落唔係好大,客人侍應都唔多,但係好多聲音..
加埋D陰暗燈光,真係有D驚!

坐底左,侍應小姐放左兩杯茶就走左去...
難得見到個就叫佢過黎,點知佢應完OK之後就走左去,
轉左几個頭再叫佢,佢先過黎睇下咩事..(咁都得~好忙咩?)

最後先叫左一個SET試一試,心諗如果唔得就即走~!
個SET有几款唔同既壽司,仲湯有沙律,

面鼓湯 - 濃濃的豆香,感覺唔似勁開湯粉!

蟹肉棒壽司:好有肉感,咬落冇甩漏,但係好有雪味,可惜

吞那魚粹壽司:吞那魚粹中間加左D香蔥粹,食落清新,几好味

立魚壽司:味道清淡,有魚香,值得一試

仲有兩件唔知乜野魚壽司,味道冇咩特別,幸好唔鯹~!

厚玉子卷(小食):意外好味,有好濃既蛋香,而且睇得出佢地的製作心意

** 可恨D飯太大舊,好快就有飽肚感..尤其我本身唔係咁LIKE 飯**

另外仲叫左
天婦羅:唔得~D粉太厚,上枱已經涼涼地,唔夠熱,唔知係咪炸起好耐~?

燒三文魚絞:我的至愛~去到邊都要一試~呢到燒得好合我心意,而且酒上少少鹽,感覺更正~!

左口魚裙邊壽司:兩片薄片疊埋一齊,口感好豐富,咬落D魚油喺D魚肉中滲出,好香好好味~!

油甘魚刺身:又香又肥又爽口~超好味~食完可以再食~!

沙律蝦蟹肉棒厚玉子壽司:吸引我既係佢個又長又誇張既名~食落一般,志在佢夠勇氣做呢個配搭~~!

鉄板豆腐:個樣唔討好,但食落味道唔錯,煎得微燶,外脆內軟~!好味!

天婦羅
厚玉子卷
燒三文魚絞,
鉄板豆腐
題外話/補充資料: 總括:我欣賞呢到D創意~(尤其喺玉子款式方面,如果唔係因為朋友唔想食咁多蛋,真係想試晒佢地) 好多其他舖都有既同樣菜色,就係佢D點點改變,少少配搭,又花心意去擺,令我會考慮再去.. 但佢地D服務真係會令人止步~十問九唔應,個個好似遊魂咁! 可能佢地要留返D能量應付晚市掛~哈... 只有帶位同埋單就最快~真係請佢地返黎倒米~
2012-10-25
厚玉子卷