2021-08-12
之前聽朋友講呢間既熱朱古力好好飲,有啲就話麻麻地,咁岩出開黃竹坑見到呢到有間就入左去試試了(´∀`*)! 入面全自助形式,自己搵位坐、自己出去落單,然後睇返單既編號自己出去拎野食!佢地既空間都幾大幾舒服!咁岩下午茶時間, 叫左呢個牛角包餐。 佢有三個醬可以選擇:· 法國無花果有機伯爵茶果醬· 法國士多啤梨玫瑰果醬· 法國粒粒雜莓紅茶果醬 | 脆脆牛角包配自家製果醬 $55 |我簡左土多啤梨玫瑰醬,我初初以為係佢地搽定,原來係自己開蓋成樽比你自己玩!好多果肉,好香好甜!個牛角包食落外層好脆,入面好鬆軟!夾埋一齊食好好食(´・Д・)」然後跟價可以補差價 +$10 叫左杯久仰大名既CRAZY CHOCOLATE! | CRAZY CHOCOLATE |呢杯真係倒到勁滿勁滿!基於啲野食同野飲要出去櫃台到拎,然後再拎返入黎既緣故,我一到行佢一到瀉出黎(´༎ຶོρ༎ຶོ`) 好心痛啊!啲朱古力瀉晒出黎! 我覺得幾好飲既前半部分,一開始飲啲朱古力撈埋一齊飲好甜好正,但係之後面頭既朱古力溶/飲左,得返下半部都開始好快凍晒,變到常溫同埋淡左就無咁好飲了。我覺得未飲過既可以值得一試,不過就未至於黎到
佢有三個醬可以選擇:
· 法國無花果有機伯爵茶果醬
· 法國士多啤梨玫瑰果醬
· 法國粒粒雜莓紅茶果醬
| 脆脆牛角包配自家製果醬 $55 |
然後跟價可以補差價 +$10
叫左杯久仰大名既CRAZY CHOCOLATE!
| CRAZY CHOCOLATE |
呢杯真係倒到勁滿勁滿!
我覺得幾好飲既前半部分,一開始飲啲朱古力撈埋一齊飲好甜好正,但係之後面頭既朱古力溶/飲左,得返下半部都開始好快凍晒,變到常溫同埋淡左就無咁好飲了。我覺得未飲過既可以值得一試,不過就未至於黎到會再叫多一次黎試了,反而想試下其他唔同類型既飲品。
個人建議: 襯佢熱辣辣個陣要快啲飲,同埋搵個近啲既坐位拎穩陣啲(嗚
另外,可能係平日下午茶時間,去既時候唔太多人,但見到好多張枱都未抹乾淨有啲痴立立,希望下次會注意多啲啦( ´ ▽ ` )ノ!