2023-05-02
呢間位於黃埔嘅素年都已經開咗一段時間,終於有機會過嚟試吓啦!店內位置都幾闊落,枱與枱中間都有啲距離,唔會好迫~今次夜晚時間過嚟食,有一個純素套餐Menu,我同朋友就叫咗兩個share食😋第一個叫咗素年經典不可能芝士漢堡 ($138)🍔我係第一次食impossible meat,雖然未去到真係超似肉,但係都有本身漢堡肉應有嘅肉汁同口感,配埋入面嘅沙律菜、洋蔥同埋純素芝士,完全有平時食burger嘅滿足感😋仲有我最鍾意嘅番薯條,甜甜地好好味~第二個叫咗牛油果多士焗大啡菇全日早餐 ($138)😋我自己好鍾意食佢個鹽酥粟米條,又惹味,粟米又甜😆旋風薯片如果再脆啲就好啦~椰菜花就略嫌淋咗少少~all day breakfast就係乜嘢都有啲,但份量相對較少,如果大食啲嘅話可能未必夠飽~套餐亦都包咗兩杯茶,所以我哋都冇另外再加錢轉嘢飲啦~第一次食感覺都唔錯,聽講佢哋得閒會轉吓唔同Menu,下次再試吓其他嘢😗
套餐亦都包咗兩杯茶,所以我哋都冇另外再加錢轉嘢飲啦~