2020-11-23
終於來了坑口新店品嘗聰嫂原素,既可食素食又有甜品。裝修有特色,菜式有水準👍😋好耐之前係銅鑼灣食聰嫂甜品 開始,到現在素食,覺得於甜品界和素食界,聰嫂都是屬高水準的品牌👍新店甜品價錢現很親民!🥘XO醬爆涼瓜支竹草菇煲 ($68 小菜套餐價)經典中菜,涼瓜小甘不苦,支竹吸收了醬汁,送飯好正🥓黑椒蜜汁素叉燒($68 小菜套餐價)蜜汁甜香入心,黑椒惹味,素叉燒燶邊香口,好似叉燒,好味食到停不了口🤤🍮棷汁燉雙皮奶 $25嘩嘩嘩。。。棷香濃奶嫩滑,口感上更不會水汪汪,果然是真材實料👍🥛杏仁豆漿白果薏米 $22食完個叉燒有D熱氣,要叫個糖水下火,杏仁很香,不太甜🍧龍眼冰 $35清甜、口感好,最初食聰嫂甜品時已經超鐘意龍眼冰,依家食完正餐唔駛走黎走去可以食埋,真係好似老闆所講,甜品x素食,除左聰嫂好少見。甜品非常出色,價錢又超值,忍不住叫多款糖水食🤭下次有空要再來吃素食及甜品😋#聰嫂甜品回歸了#飲食情侶 🥰#MagicCherry攻飲食🍽️#cherry攻商舖🍒
🥘XO醬爆涼瓜支竹草菇煲 ($68 小菜套餐價)
經典中菜,涼瓜小甘不苦,支竹吸收了醬汁,送飯好正
🥓黑椒蜜汁素叉燒
($68 小菜套餐價)
🍮棷汁燉雙皮奶 $25
🥛杏仁豆漿白果薏米 $22
食完個叉燒有D熱氣,要叫個糖水下火,杏仁很香,不太甜
🍧龍眼冰 $35
甜品非常出色,價錢又超值,忍不住叫多款糖水食🤭
下次有空要再來吃素食及甜品😋
#聰嫂甜品回歸了