5天前
📍 聰。C Dessert (灣仔)灣仔莊士敦道35-45號利文樓地下1D號舖👉 椰汁麻糬仙草凍(凍)💰42😋😋😋😋.8/5椰汁麻糬仙草凍真係清新可口!仙草凍滑嫩,配上香濃的椰汁,甜而不膩。麻糬的Q彈口感為整體增添了層次,令人一口接一口,特別適合夏天食用,令人感到舒爽。👉 生磨杏仁茶(熱)💰34😋😋😋😋.8/5生磨杏仁茶香氣四溢,喝上一口,感覺暖心又暖胃。杏仁的香味濃郁,搭配適度的甜度,口感滑順,飲後令人感到放鬆。這道熱飲非常適合在寒冷的日子裡享用,令人倍感舒適👉 芝麻合桃露(熱)💰34😋😋😋😋.9/5芝麻合桃露的味道非常獨特,芝麻的香氣與合桃的醇厚完美結合。這道熱飲既有營養又能暖身,喝下去令人感到滿足,尤其是在晚上,能幫助入睡,真係一個好選擇。👉 薑汁芒果豆腐花(凍)💰42😋😋😋😋.6/5薑汁芒果豆腐花清新又有創意!豆腐花滑嫩,搭配香甜的芒果,味道非常好。薑汁的微辣感為整道甜品增添了層次,既能消暑又能暖胃,真係一個好好嘅組合👉 榴槤水晶珠(凍)💰48😋😋😋😋😋/5果然係舖頭嘅招牌!榴槤水晶珠係榴槤愛好者必試之選!水晶珠Q彈,裡面包著濃郁的榴槤餡,香氣四溢,口感獨特。這道甜品不單止視覺
灣仔莊士敦道35-45號利文樓地下1D號舖
👉 椰汁麻糬仙草凍(凍)
💰42
😋😋😋😋.8/5
👉 生磨杏仁茶(熱)
💰34
😋😋😋😋.8/5
👉 芝麻合桃露(熱)
💰34
😋😋😋😋.9/5
👉 薑汁芒果豆腐花(凍)
💰42
😋😋😋😋.6/5
👉 榴槤水晶珠(凍)
💰48
😋😋😋😋😋/5
果然係舖頭嘅招牌!榴槤水晶珠係榴槤愛好者必試之選!水晶珠Q彈,裡面包著濃郁的榴槤餡,香氣四溢,口感獨特。這道甜品不單止視覺吸引,味道亦十分出色,令人回味無窮
👉 川貝圓肉燉雪梨(熱)
💰45
😋😋😋😋.8/5
川貝圓肉燉雪梨非常滋補,雪梨的清甜與川貝的藥膳味道相得益彰。燉得非常入味,喝下去既能潤肺又能清熱,特別適合冬天享用,帶來一份溫暖和安慰。
回頭: yesyesyes,甜品各具特色,無論係凍定熱,都令人感到驚喜,值得一試!