2019-01-19
週末安排 與家人食團年飯 ,已在早前電話係富臨長沙灣廣場訂位,同埋問如果想食圍餐,是否宜家就要講埋,職員話,你宜家講埋啦,當 核對所有資料無誤,就掛線。週末當晚,因為 臨近新年好多人都食團年飯, 當我哋入座後,話已經訂咗圍餐時,職員就說訂位無講明訂圍餐,我已經 重複講我訂位是有講 ,但佢就話冇登記 ,咁我就問即場叫啦,職員話無,你walk in就唔係這個價錢,要食就係原價, 即貴咗1600??真係唔明白已經訂咗位,咩叫做叫walk in??因我哋已經入咗 ,所以就轉叫第二款圍餐 ,最後生果就變咗糕點 ,問職員點解冇咗餐單上嘅生果,佢就話冇㗎啦係呢啲??之後埋單,職員無問有無揸車嚟,我地就主動問有無泊車優惠,職員話有,不過你無問?跟住就話我私人比張泊車飛你啦,我地諗,咩叫私人比張我呀?個停車場你開架?,但當時職員態度極差,唔會 幫襯第二次。 綜合以下幾點 1. 訂位唔清唔楚,就話客人無講清楚訂餐,要食原價, 有欺騙 之嫌2. 職員態度差3. 酒樓要注意吓職員嘅培訓及質素
2. 職員態度差
3. 酒樓要注意吓職員嘅培訓及質素