本人是附近老人院的住客及職員,已經幫襯過幾次,但都係夜晚7點幾嘅時間。今日因為同幾個老友記一齊落去食下年茶,亦係最後一次。。。一行5人一坐低打開餐牌,發覺原來未到下午茶時間,當時時間是1:40,因為已經坐低坐,所以先詢問因冇留意原來未到下午茶時間,可否先叫一杯外賣奶茶俾其中一位職員拎走,其餘4個餐等2點先叫,戴cap 帽年紀比較大嘅男職員,當時立刻望一望自己隻錶,就大聲話,咁你咪要坐4個字🥺咁我地都冇出聲。隔幾分鐘一位高眼又凸嘅男職員再問食咩。我再重覆一次🥲如是者呢4個字就俾嗰兩位男職員眼啤啤咁望咗4個字。當時堂食只滿7成,如果覺得係我地阻住做生意唔俾等4個字先叫餐咪直接講。一到兩點叫完即刻食晒就走,如果唔係其中一位係輪椅人士,我地當時都想走🥺🥺