2020-02-04 294 瀏覽
今日難得落去尖沙咀,行行下個肚忽然投訴,當然要照顧下佢,打開 apps 搵食係指既動作,而家絕對唔會求其行入一間餐廳食飯。打開apps,睇到潮丸告急,咁啱又係隔離街,沒有不去既理由!!!去到見到無乜人,可能因為時間尚早啦!同埋近排過年加肺炎,更加街上無乜人。環境算舒適,唔擠迫,位唔多,木枱木椅,乾淨企理。三心兩意既我,又想試多幾樣,食牛三寶,又想試下啲魚得唔得食魚三寶,又想食豬腸,又想食粗麵,又想淨食算,不過。。。諗左好耐,最後叫左碗 “爽腩河”,爽腩唔係度度好食,河粉可以吸哂腩汁,連湯食先食到精髓!!入正題:爽腩 - 爽,軟,入口唔會一 pat 野,河粉 - 幼身河粉(係咪沙河粉?) 唔會痴實哂,條條分明,唔會淨係得過滑字,少少掛湯,食落更好味。份量 - 爽腩好似 五舊 (無數到)熱柚子蜜份量適中

入正題:
爽腩 - 爽,軟,入口唔會一 pat 野,
份量 - 爽腩好似 五舊 (無數到)
熱柚子蜜份量適中

爽腩河